2018. május 2., szerda

Indamintás dobozka dekupázzsal és 3D dekortollal

Ennél a díszdoboznál az egyszerű elkészíthetőség, de mégis az elegancia elérése volt a cél. A közkedvelt dekupázst kiegészíthetjük a 3D dekortollal és egy medál mintával. Anyák napjára vagy ballagásra is kedves ajándék lehet ez a dobozka.



 Szükséges anyagok és eszközök:

- Szögletes doboz csipke borítású
- Alapozó festék (primer)
- Matt akrilfesték (fehér és szürke)
- Formaöntő por
- Szilikon öntőforma
- Szalvéta
- Dekupázs ragasztólakk (matt)
- Antikoló festék (ólom)
- Expressz ragasztó
- 3D dekortoll (fehér)
- Lapos ecset


Első lépésként fessük le a dobozunk teljes felületét az alapozó festékkel.


Amíg az alapozó festék szárad, készítsünk el egy 3D mintát a doboz tetejére. A formaöntő porból vegyünk egy tálkába egy keveset, majd adjunk hozzá annyi tiszta csapvizet, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Alaposan keverjük el, hogy csomómentes legyen. Mindig csak annyi port keverjünk be, amennyit egyszerre elhasználunk, mert gyorsan megköt és a későbbiekben a felesleget nem tudjuk felhasználni. Ha csomómentesre kevertük, öntsük a masszát a szilikon öntőformába és tegyük félre megkötni, száradni.


Ha megszáradt az alapozó festék, finoman csiszoljuk át majd alaposan portalanítsuk le. A portalanítás után fessük le a doboz tetejét a fehér színű matt akrilfestékkel, a doboz alját pedig a szürke matt akrillal.


Amíg a dobozunkat festettük, addig megkötött a 3D mintánk. Óvatosan emeljük ki a formából és fessük le a fehér akrilfestékkel. Ezt a mintát készíthetjük Decor Clay-ből is.


Az akrilfesték teljes száradása után dekupázsoljuk a doboz tetejére a szalvétát a szokásos módon. Válasszunk ki egy indamintás szalvétát vagy rizspapírt. Tépjünk ki akkora darabot a papírból, hogy lelógjon a doboz oldalaira is. Kenjünk a szalvéta alá és felé is a dekupázs ragasztólakkból.


A lelógó felesleget óvatosan csiszoljuk le.


A dobozunk aljának éleit emeljük ki az ólom színű antikoló festékkel. Húzzunk egy vékony sávot és ujjainkkal picit mossuk el, hogy ne legyen kontúros, csak olyan sejtelmesen látszódjon. Szintén az ólom színnel fessük át egy kicsit a 3D-s mintánkat, majd töröljük vissza annyira, hogy a mélyedésekben maradjon csak a festék.


Ragasszuk fel az expressz ragasztóval a 3D mintát a doboz közepére.


Végül a szalvéta indáit követve rajzoljuk meg a 3D mintát a fehér színű dekortollal.


Ugye, hogy nem is bonyolult és mégis nagyon mutatós dobozkát tudunk ezzel a módszerrel készíteni.




Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

2 megjegyzés:

  1. Csodálatos dolgokat készítesz Judit, csak ámulok és bámulok folyamatosan. Gratulálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gizus a kedves és elismerő szavaidat :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...