2018. március 5., hétfő

Torta alakú doboz az új Pentart Modellező pasztával

Egy nagyon érdekes és izgalmas új termékkel bővítettük a 3D felületeket képző pasztáink sorát, ez nem más, mint a könnyű modellező paszta. Ez a rugalmasra száradó, formatartó, könnyed, habhatású, vízbázisú paszta olyan új lehetőségeket rejt magában, amelyekkel korábban nem találkozhattunk. Mivel vastag rétegben sem reped meg a paszta száradás közben, így különleges hatásokat érhetünk el a használatával. Száradás után festhető, sőt anyagában is színezhető. Szilikonformába is kenhetjük, így könnyű és rugalmas 3D díszeket készíthetünk belőle.
Mi most egy igazán érdekes felhasználási módját mutatjuk meg nektek. Egy egyszerű habkinyomó zsákba tettük, és a segítségével készítettünk egy torta kinézetű dobozt, amely a megszólalásig hasonlít egy igazi tortára. Lássuk hogyan készült ez a habos doboz, melyet ti is egyszerűen elkészíthettek magatok is.





















Szükséges anyagok és kellékek:

- Pentart Modellező paszta - könnyű
- Krémes akrilfestékek-metál (rózsaszín és fehérarany)
- Krémes akrilfestékek-matt (fehér)
- Pentart kerek kartondoboz szett - hullámos szélű (KC72, 8x6/13,5x7/20x8 cm)
- Ásványpor (vörös gránit, közepes szemcseméret)
- Pentart papírvirágok (mini-nefelejcs)
- Habkinyomó készlet (háztartási boltokban beszerezhető)
- Gyöngyház színű gyöngyök
- Valamint: festőkés, ecset, olló, csipesz és ceruza



A doboz tetejét egy ceruzával rajzoljuk körbe a doboz oldalán. Ezt a részt vékonyan ecsettel fessük, hogy a doboztetőt később rá tudjuk tenni a dobozra. Az összes többi részen festőkéssel, vastagon hordjuk fel a kiválasztott krémes akrilfestékeket.



A doboz oldalával kezdjük a munkát. Keverjünk össze egy kevés krémes akrilt (fehér-matt) és metál rózsaszínűt. Ne keverjük össze őket teljesen! Ha megvagyunk a doboz oldalának „krémmel” való bevonásával, akkor a még friss festékbe szórjunk egy kevés Ásványport (vörös gránit, közepes szemcseméret), ezzel imitáljuk a tortákra szórt darákat.



A dobozunk oldalával elkészültünk, most jöhet a doboz fedele. A krémes akrilba (matt és fehér), keverjünk a metálos krémes változatból (fehérarany). Ez az akrilfesték keverék enyhén csillogó lesz, szép krémszerű megjelenést kölcsönözve a „torta” dobozunk tetejének. A keveréket jól dolgozzuk össze és egy festőkéssel vonjuk be a doboztetőt vele. Úgy dolgozzunk, ahogyan egy igazi tortával is tennénk!



A frissen felvitt akrilfestékbe egy csipesz segítségével helyezzük bele a gyöngyöket és papírvirágokat. A vastag rétegbe szépen beleragadnak, külön ragasztót nem kell használnunk. Ezután jöhet a Modellező paszta használata. A habkinyomóba tegyünk egy festőkéssel annyi pasztát, hogy elegendő mennyiséget tudjunk nyomni a fedélre. Ha befejeztük a díszítést, és maradt a habkinyomóban paszta, akkor azt nyomjuk vissza a tégelyébe. A habkinyomót langyos vízzel és mosószerrel tisztítsuk meg használat után.



Célszerű a végleges díszítés előtt próbanyomást végezni egy kartondarabon. Így különféle változatokat nyomhatunk a habkinyomóval és eldönthetjük, melyik az, amelyikkel a doboztetőt szeretnénk díszíteni. A Modellező paszta állaga leginkább a borotvahabra emlékeztet, és körülbelül súlya is hasonló. Egy roppant könnyed anyagról van szó, amellyel nagyon könnyű bánni.



A torta kinézetű dobozban természetesen, tárolhatunk mindenféle dolgot, még süteményeket is. Ha egy születésnapi zsúron meg szeretnénk viccelni az ünnepeltet, ez a doboz garantáltan mókás pillanatokat fog okozni mindenkinek.
Reméljük kedvet kaptatok egy kis „sütizéshez”, és ti is kipróbáljátok ezt a fantasztikus új termékünket.




Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...