2018. március 28., szerda

Sárkánytojás szálpasztával

Minden évben sok-sok szép hímes tojással találkozhatunk, de mi most egy kicsit vagányabb, kicsit sárkányosabb tojást hoztunk nektek. Ha Ti is szeretitek a sci-fi feelinget, akkor ez tetszeni fog. Az elkészítésük egyszerű és a végén viccesen cuki sárkánytojások lesznek. Itt az ideje nekilátni az elkészítésének, hiszen már nem kell sokat várnunk  Húsvétig.



Szükséges anyagok és eszközök:

- Polisztirol tojások
- Alapozó festék (primer)
- Matt akrilfesték (szürke)
- Glamour metál akrilfesték (antikarany)
- Szálpaszta (Fiber paszta)
- Színező paszta (fekete, zöld, kék)
- Antikoló festék (fehér)
- Lapos ecset, sörte ecset, festőkések
- Fa pálcikák



Mielőtt hozzákezdenénk a tojások alapozásához, finoman csiszoljuk át, hogy a gyártás során fennmaradt hibákat eltüntessük. Ezután portalanítsuk és szúrjuk fel egy fa pálcikára - ami nagyban megkönnyíti majd a munkánkat -, majd kenjük le mindkét tojás teljes felületét az alapozó festékkel. Teljes száradás után az egyik tojást fessük le a szürke színű matt akrilfestékkel, a másikat a Glamour metál akril antikarany színével.


Ha a festék is megszáradt folytathatjuk a díszítéssel. Egy tálkába vegyünk ki a szálpasztából kb. olyan mennyiséget, amit erre a tojásra felhasználunk. Színezzük meg szürke színűre a szálpasztát. Ehhez a fekete színező pasztából adjunk egy-két cseppet a szálpasztához.


Alaposan keverjük össze a szálpasztát a színezővel és már jöhet is díszítés. Fentről haladjunk lefelé úgy, hogy először kisebb leveleket formázzunk egy keskenyebb festőkés segítségével.


A tojás felső részén haladjunk körbe, majd vegyünk elő egy kicsit szélesebb festőkést és nagyobb szirmokat kialakítva haladjunk körbe, végig a tojás alsó részéig.


Zárásként ismét a kisebb festőkéssel még egy sort alakítsunk ki. Ha így haladunk megmarad a tojásdad formája.


A másik tojásunkhoz készítsünk elő egy tálkába a Fiber pasztából és most színezzük a szálpasztát a zöld és a kék színező pasztával. Tegyünk két-két cseppet a színező pasztából majd alaposan keverjük össze, így egy türkizes árnyalatot fogunk kapni.


A tojás felső peremét most hagyjuk szabadon, kezdjük egy kicsit lejjebb a levelek kialakítását. Itt is haladjunk körbe egészen a tojás aljáig és itt is mint az előző tojásunknál az utolsó sort egy kisebb festőkéssel kis leveleket formázva fejezzük be.


Ha elkészültünk a levelekkel, egy kis fa pálcikával vagy tűvel húzzuk meg a levelek erezetét.


Várjuk meg a szálpaszta teljes száradását. Ha megszáradt, akkor biztonsággal folytathatjuk a tojásaink díszítését. A fehér színű antikoló festékkel, szárazecsetes technikával, minimális festékkel simogassuk át a tojások teljes felületét. Mivel itt nem tudjuk vissztörölni, mert nem egy sima felületet festünk, így csak annyit vigyünk fel az antikoló festékből, amennyire kopottnak szeretnénk látni.


A türkiz tojásunkkal is járjunk el ugyanígy.


Végül, hogy egy icipici csillogás is legyen, emeljük ki a levelek széleit a glamour festékkel. Itt is nagyon kevés festéket használjunk, éppen csak annyit, hogy a levelek szélein látszódjon.


El is készültünk a vagány tojásainkkal, ha az időjárás borús is lenne mire jön a nyuszi, ezeknek a tojásoknak láttán biztosan mosolyt csalunk az ajándékozottak arcára. :)






Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...