2017. december 20., szerda

Karácsonyi ajándék csomagolás Glamour textilfestékkel

Ismét egy remek kollekcióval bővült a textilfesték palettánk gazdag családja, a Glamour metál textilfestékekkel, melyek szikrázóan csillogóvá változtatnak, sötét és világos textíliákat egyaránt. A vízbázisú készítmény, lágy textúrájának köszönhetően, kiválóan alkalmas stencilezésre és bármilyen más díszítőfestésre. Száradást követően sem lesz merev és kemény a festett anyag, sőt rugalmas és puha tapintású marad a felület. Nyolc intenzív és csillogó színben kapható a Glamour metál textilfesték, mely szép árnyalataival összhangban van a Glamour és Delicate akrilfestékekkel is. Mi most egy praktikus és környezettudatos megoldáson keresztül mutatjuk be nektek ezt a terméket. Olyan textil karácsonyi ajándék csomagolót készítettünk belőle, amely mint ünnepi terítő is funkcionál, és mint csomagolóanyag nem kerül a kukába. Lássuk az egyszerű és frappáns terítő-csomagoló elkészítésének módját.




Szükséges anyagok és eszközök:

-          Glamour metál textilfestékek (óezüst, lilaezüst, rózsaezüst)
-          Stamperia stencil (KSB160 38x15cm),fenyő girland 
-          Pamutvászon (tetszés szerinti méret)
-          Ragasztószalag, sütőpapír, olló, stencilecset, festőkés, hajszárító és kartondarab


Először rögzítsük a kelmét ragasztószalaggal, körbe a szélein újságpapírhoz, vagy a munkafelülethez. A kiválasztott Glamour metál textilfestékekből (lilaezüst és rózsaezüst), egy festőkés segítségével közvetlenül a textilre tegyünk néhány adagot a kelmére.


A festékkupacokat egy szélesebb karton segítségével, oszlassuk el a felületen. Ha az egész anyagot befedtük a festékkel és megszáradt (hajszárítóval gyorsíthatjuk a folyamatot), stencilezzük fel a kiválasztott mintát a harmadik Glamour metál textilfestékkel (óezüst). Szükség szerint rögzítsük a stencilt ragasztószalaggal a kelméhez.


Ha megszáradt a dekoráció, akkor helyezzünk a felületre egy sütőpapírt és vasaljuk át pamut fokozaton 30 másodpercig, hogy fixáljuk a textilfestéket.


Készen is vagyunk a festéssel, távolítsuk el a kelme széleiről a ragasztószalagot, mellyel a munkafelülethez rögzítettük, és szükség szerint szegjük az anyag széleit. Ezt megtehetjük kézi varrással és varrógéppel is. A képen látható, hogy milyen szép csillogó lett az anyag, mely készen áll az ünnepi ajándékok becsomagolására és asztali terítőként is használható egyszerre. Reméljük kedvet kaptatok a praktikus és környezettudatos ötlet megvalósításához ti is, és elkészítitek a saját ízléseteknek megfelelő ajándékcsomagoló-terítőtöket. Alkossatok szépeket, teljen kellemesen az ünnepek előtti készülődés ideje!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...